Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Josta származása:

Németországban nemesítették. A feketeribizli és a köszméte (egres, piszke) keresztezéséből jött létre.josta
 

Josta érési ideje:

Július közepén, végén érik. április első harmadában virágzik.
 

Josta előfordulása:

Napos, alacsony hőmérsékletű helyet kedveli, a talaj pedig legyen tápanyagban közepesen gazdag, és jó vízelvezető képességű. A kötöttebb talajokat is elfogadja, vízhiánnyal szemben viszont nem toleráns.
 

Josta gyümölcse:

bogyói nagy méretűek, kb. 3 grammosak, megnyúltak, héjuk sima, kellemes ízűek, ribiszke köszméte és némi áfonya ízhatással kombinálva.
 

Josta felhasználása:

friss fogyasztásra, befőzésre, mélyhűtésre és konzervipari felhasználásra. B1, B2 és C vitamin tartalma magas.
 

Josta hajtásrendszere:

erőteljes növekedésű növény. Levelei közepes nagyságúak, háromkaréjúak, fényesen zöld színűek.
 

Josta termőképessége:

bőtermő.
 

Hirdetés







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve