Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Katalin cseresznye
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-07 08:54:13
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Katalin cseresznye származása: Katalin cseresznye


Katalin cseresznye származása: Katalin cseresznye


Magyar fajta, a [Germersdorfi óriás cseresznye] és Podjebrád sárga cseresznye hibridje, hazai fajta, 1989-től elismert államilag.
 

Katalin cseresznye érési ideje:
kései érésű, június végén érik, kb a 6. 7. cseresznyehéten.
 

Katalin cseresznye gyümölcse:
gyümölcse nagy- igen nagy, mérete 6 és 9 g között mozog, nyújtott gömb alakú, éretten sötét, bordó-piros színű, ropogós, kemény, enyhén savas édes, fűszeres ízű. Kocsánya hosszú, húsa sötétpiros. Érdemes ritkítani, mert különben a gyümölcse nagyon kis méretű.
 

Katalin cseresznye felhasználása:
friss fogyasztásra és konzerválásra egyaránt.
 

Katalin cseresznye termőképessége:
korán termőre fordul, rendszeresen és igen bőven terem.
 

Katalin cseresznye porzói:
[Germersdorfi óriás cseresznye], [Van cseresznye], [Linda cseresznye], [Hedelfingeni óriás cseresznye].
 

 

Kapcsolódó szócikkek


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve