Kínai datolya származása:
Dél Ázsiából származik.
Kínai datolya érési ideje:
június végén, július elején virágzik, ősszel érik, és egészen a fagyokig elnyúlhat az érése. Több alkalommal szüretelhető.
Kínai datolya előfordulása:
igénytelen. Kelet-Ázsiában őshonos lombhullató fa.
Kínai datolya gyümölcse:
tojás alakú, csonthéjas, hossza meghaladhatja az 50 mm-t, húsa fehér színű, illatos, nagyon édes. C-vitamin tartalma magas.
Kínai datolya felhasználása:
frissen fogyasztva, cukrozottan, szárítottan, sütve, főzve.
Kínai datolya hajtásrendszere:
fája tövises, kb. 4–7 méter magas.
Kínai datolya termőképessége:
korán termőre fordul.
Kínai datolya kártevői, betegségei:
betegségekkel szemben ellenálló.
Kínai datolya hasonnevei:
jujuba, gumicukorfa.
Kínai datolya latin neve:
Ziziphus jujuba 'Lang’, Ziziphus zizyphus.