Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Aletta fehér szőlő
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-03 12:25:56
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Aletta fehér szőlő származása:

Az [Ottonel muskotály szőlő] és [Eger 2 szőlő] keresztezésével nemesítette Csizmazia D. József és Bereznai László 1975-ben. Államilag aletta szoloelismert fajta.


Az [Ottonel muskotály szőlő] és [Eger 2 szőlő] keresztezésével nemesítette Csizmazia D. József és Bereznai László 1975-ben. Államilag aletta szoloelismert fajta.


 

Aletta fehér szőlő érési ideje:

szeptember elején érik.
 

Aletta fehér szőlő előfordulása:

napos, világos, alacsony hőmérsékletű helyet kedveli, a talaj pedig lehet általános, tápanyagban közepesen gazdag, jó vízelvezetésű.
 

Aletta fehér szőlő gyümölcse:

fürtje nagy méretű, vállas, bogyós gyümölcsű, közepes méretű, hengeres, sárgászöld színű, hamvas, kellemesen muskotályos ízű.
 

Aletta fehér szőlő felhasználása:

frissen fogyasztva, bor alapanyag.
 

Aletta fehér szőlő hajtásrendszere:

erőteljes növekedési erélyű.
 

Aletta fehér szőlő kártevői, betegségei:

bogyói nem rothadnak. lisztharmat, peronoszpóra és szürkepenész károsítja. Fagytűrő képessége kiváló.
 

Aletta fehér szőlő bora:

muskotályos, finom illatú, testes alkoholban gazdag.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve