Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Alicante Bouschet szőlő
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-03 12:26:38
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Alicante Bouschet szőlő származása:

A legrégebben nemesített fajták egyike, Bouschet állította elő 1855-ben a [Petit Bouschet szőlő] és a [Grenache alicante bouschet szoloszőlő] keresztezésével.


A legrégebben nemesített fajták egyike, Bouschet állította elő 1855-ben a [Petit Bouschet szőlő] és a [Grenache alicante bouschet szoloszőlő] keresztezésével.


 

Alicante Bouschet szőlő érési ideje:

Igen későn érik, ezért a hazai környezeti feltételek termesztésére kedvezőtlenek.
 

Alicante Bouschet szőlő előfordulása:

Az első világháború után terjedt el, Franciaországon kívül elsősorban a mediterrán országokban ismerik.
 

Alicante Bouschet szőlő gyümölcse:

Fürtje nagy, ágas, tömött. Bogyója kis méretű, gömbölyű, kékesfekete színű, feltűnően hamvas, vastag héjú, festőlevű.
 

Alicante Bouschet szőlő hajtásrendszere:

Tőkéje középerős növekedésű. Levele középnagy, ép vagy 3 karéjú. Felülete sima, széle visszafelé hajló, fonáka gyapjas.
 

Alicante Bouschet szőlő termőképessége:

nagy
 

Alicante Bouschet szőlő kártevői, betegségei:

A szárazságot viszonylag jól tűri és nem rothadékony.
 

Alicante Bouschet szőlő bora:

Bora gazdag színanyagtartalma ellenére sem eszményi házasítási célokra, mert vékony, gyenge csersav- és alkoholtartalmú, ráadásul magas titrálható savtartalmú.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve