Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Andosa őszibarack származása:andosa oszib

USA, Kalifornia. F. W. Anderson állította elő Le Grandban, a Sun Grand fajta megporzásával. 1962-től terjedt el a kereskedelmi forgalomban.
 

Andosa őszibarack érési ideje:

20 nappal Redhaven után érik.
 

Andosa őszibarack gyümölcse:

Gyümölcse nagy méretű, gömb alakú, csúcsa bemélyedt vagy elgömbölyödött. Héja sárga alapszínű, aminek a 80%-a sötétpiros, csíkozott vagy márványozott fedőszínű. Húsa sárga, a mag körül és néha a héj alatt vörösen erezett, jó ízű. Magja közepes méretű, magvaváló, megnyúlt formájú. Az áruvá készítést, a szállítást és a tárolást is jól tűri.
 

Andosa őszibarack hajtásrendszere:

Fája középerős növekedésű. Hidegigénye közepes vagy alacsony. Levélmirigyei vese alakúak. Virágai rózsa alakúak, középidőben nyílnak.
 

Andosa őszibarack termőképessége:

Érési idejében a legjobb, bőtermő, kiváló áruértékű fajta
 

Andosa őszibarack kártevői, betegségei:

A téli hideget jól tűri, a lisztharmatra kevésbé fogékony.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
őszibarack , rózsaféle







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve