Andosa őszibarack származása:
USA, Kalifornia. F. W. Anderson állította elő Le Grandban, a Sun Grand fajta megporzásával. 1962-től terjedt el a kereskedelmi forgalomban.
Andosa őszibarack érési ideje:
20 nappal Redhaven után érik.
Andosa őszibarack gyümölcse:
Gyümölcse nagy méretű, gömb alakú, csúcsa bemélyedt vagy elgömbölyödött. Héja sárga alapszínű, aminek a 80%-a sötétpiros, csíkozott vagy márványozott fedőszínű. Húsa sárga, a mag körül és néha a héj alatt vörösen erezett, jó ízű. Magja közepes méretű, magvaváló, megnyúlt formájú. Az áruvá készítést, a szállítást és a tárolást is jól tűri.
Andosa őszibarack hajtásrendszere:
Fája középerős növekedésű. Hidegigénye közepes vagy alacsony. Levélmirigyei vese alakúak. Virágai rózsa alakúak, középidőben nyílnak.
Andosa őszibarack termőképessége:
Érési idejében a legjobb, bőtermő, kiváló áruértékű fajta
Andosa őszibarack kártevői, betegségei:
A téli hideget jól tűri, a lisztharmatra kevésbé fogékony.