Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Cacanska lepotica szilva
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-03 22:43:16
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Cacanska lepotica szilva származása:Cacanska lepotica szilva


Cacanska lepotica szilva származása:Cacanska lepotica szilva


Szerbiából származik, 1961-ben állították elő Cacakban, a Wangenheims Frühzwetsche és a [Besztercei szilva] keresztezésével. Hazánkban 15 éve termesztik.
 

Cacanska lepotica szilva érési ideje:

július végétől augusztus elejéig érik, a [Stanley szilva] előtt 1 hónappal.
 

Cacanska lepotica szilva gyümölcse:

rendszerint nagy méretű, alakja kissé megnyúlt, lekerekített, héja sötétkék, erősen hamvas. Húsa az érés kezdetén kemény, zöldessárga, íze közepes, nem jellegzetes. Magvaváló, a mag körül mézgaképződés alakulhat ki.
 

Cacanska lepotica szilva hajtásrendszere:

ritka koronát nevel, növekedése nagymértékű termésberakósád miatt hamar leállhat, és végül fája kicsi-közepes méretű marad, amely a termés alatt szétterül.
 

Cacanska lepotica szilva termőképessége:

részben öntermékenyülő, korán termőre fordul, bőven és rendszeresen terem.
 

Cacanska lepotica szilva felhasználása:

elsősorban friss fogyasztásra alkalmas, de befőtt és aszalványkészítésre is használják.
 

Cacanska lepotica szilva kártevői, betegségei:

a sarka vírus tünetei ritkán fedezhetőek fel a gyümölcsökön, a polisztigmás levélfoltosségra közepesen fogékony. 

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve