Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Izabella szőlő
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-07 08:54:57
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Izabella szőlő származása:

A V. labrusca termesztésbevett fajtájának tekinthető. Buch és Meissmer állította elő 1816-ban Dél-Karolinában.izabella-szolo


A V. labrusca termesztésbevett fajtájának tekinthető. Buch és Meissmer állította elő 1816-ban Dél-Karolinában.izabella-szolo


 

Izabella szőlő érési ideje:

Szeptember végén, október elején érik.
 

Izabella szőlő előfordulása:

Házak melletti lugasokban itt-ott még ma is fellelhető az Eperszőlő néven is ismert [Kék izabella szőlő]. Piros és fehér bogyójú fajtái gyűjteményes értékűek.
 

Izabella szőlő gyümölcse:

Fürtje kicsi, rövid, laza. Bogyói középnagyok, megnyúlt gömbölyűek, vöröseskék színűek, hamvasak. Húsa nyálkás, erősen labruscaízű.
 

Izabella szőlő felhasználása:

Egyesek étkezési szőlőként is kedvelik.
 

Izabella szőlő hajtásrendszere:

Tőkéje erős növekedésű. Levele középnagy, jellegzetesen 3 karéjú, vállöble nyitott. Felülete erősen hólyagos, szövete vastag, széle csipkés. Kacsképződése folytonos.
 

Izabella szőlő termőképessége:

Közepesen, de egyenlőtlenül terem.
 

Izabella szőlő kártevői, betegségei:

Gombás betegségekkel szemben ellenálló, a téli fagyot is jól bírja, filoxératűrése gyenge.
 

Izabella szőlő bora:

Bora silány minőségű, világos színű, átható labrusca illatú és ízű.

Kapcsolódó szócikkek:


 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve