Katalin cseresznye származása:
Magyar fajta, a Germersdorfi óriás cseresznye és Podjebrád sárga cseresznye hibridje, hazai fajta, 1989-től elismert államilag.
Katalin cseresznye érési ideje:
kései érésű, június végén érik, kb a 6. 7. cseresznyehéten.
Katalin cseresznye gyümölcse:
gyümölcse nagy- igen nagy, mérete 6 és 9 g között mozog, nyújtott gömb alakú, éretten sötét, bordó-piros színű, ropogós, kemény, enyhén savas édes, fűszeres ízű. Kocsánya hosszú, húsa sötétpiros. Érdemes ritkítani, mert különben a gyümölcse nagyon kis méretű.
Katalin cseresznye felhasználása:
friss fogyasztásra és konzerválásra egyaránt.
Katalin cseresznye termőképessége:
korán termőre fordul, rendszeresen és igen bőven terem.
Katalin cseresznye porzói:
Germersdorfi óriás cseresznye, Van cseresznye, Linda cseresznye, Hedelfingeni óriás cseresznye.