Kőrösi korai meggy származása:
Kovács Sándor szelektálta a Debrecen környékén és a Nyírség házikertjeiben ilyen helyi néven termesztett anyagból. 1996-ban kapott állami elismerést.
Kőrösi korai meggy érési ideje:
középkorai érésű, általában június 10 és 20 között érik.
Kőrösi korai meggy előfordulása:
főként kiskertekbe javasolható.
Kőrösi korai meggy gyümölcse:
kicsi vagy középnagy méretű (4,3 g) az Érdi jubileumnál is kisebb, színe piros, húsa puha, repedésre nem hajlamos, íze erősen savas, kissé kesernyés mellékízzel. Hátránya, hogy igen erősen pálhaleveles, s a kocsány nem válik el szárazon a hústól. Csak kézzel szedhető.
Kőrösi korai meggy hajtásrendszere:
fája gyenge növekedésű.
Kőrösi korai meggy termőképessége:
korán termőre fordul, termőképessége jó.
Kőrösi korai meggy felhasználása:
házi feldolgozásra.
Kőrösi korai meggy kártevői, betegségei:
Moniliára az Érdi jubileum meggyhez hasonlóan fogékony.