Padana őszibarack származása:
Olaszország, C.Fideghelli és G. Della Strada állította elő Rómában a Fayette őszibarack és [Fairtime]? fajták keresztezésével. 1987-től kezdve terjed a kereskedelmi forgalomban.
Padana őszibarack érési ideje:
40 nappal a Redhaven őszibarack után érik.
Padana őszibarack gyümölcse:
gyümölcse nagy vagy nagyon nagy méretű, gömb alakú. Felülete sárga, 40-60%-ban pirossal bemosott és márványozott, gyengén molyhos. Húsa sárga, a mag körül piros, kemény, lédús, jó ízű. Magja középnagy, magvaváló. Jól tűri a szállítást.
Padana őszibarack hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, feltörő koronát nevel. Levélmirigyei vese alakúak, virágai rózsa alakúak, és középidőben nyílnak
Padana őszibarack termőképessége:
bőven terem, fagytűrő képessége közepes.