Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Tombácz alma
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-07 23:03:07
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Tombácz alma származása:

vadalma magonc.tombacz alma


vadalma magonc.tombacz alma


 

Tombácz alma érési ideje:

nyári alma fajta, augusztusban szüretelhető. Akár három hónapig is eltartható.
 

Tombácz alma előfordulása:

házikerti, magas fekvésű homoktalajokat kedveli. Szeged és vidéke ősi almája.
 

Tombácz alma gyümölcse:

közepes vagy nagy méretű, gömbölyű, héja vastag, sárgászöld alapszínű, bordós pirosas fedőszínnel, húsa kemény, fehér színű, éretten porhanyós, nagy magházú, száras vége felé süllyedt. A szállítást jól bírja.
 

Tombácz alma felhasználása:

főleg nyersen, a tárolást jól tűri.
 

Tombácz alma hajtásrendszere:

fája edzett, erős növekedésű, hatalmas, sűrű koronával, vesszei fényesek, molyhosak, pirosodók.
 

Tombácz alma termőképessége:

jó, jól termékenyül.
 

Tombácz alma kártevői, betegségei:

edzett fajta, betegségekkel szemben ellenálló, de a lisztharmat száraz helyen károsítja.

Kapcsolódó szócikkek:


 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve