Vega sárga húsú cseresznye származása:
Kanadában, a Bing és Victor fajtahibrid keresztezésével állították elő, hazánkban 1967 óta forgalmazható. 1976-ban kapott állami elismerést.
Vega sárga húsú cseresznye érési ideje:
középidőben, június közepén, az 5. cseresznyehétre érik.
Vega sárga húsú cseresznye előfordulása:
középkötött vályogtalajt kedveli.
Vega sárga húsú cseresznye gyümölcse:
nagy, kissé lapított alakú, világossárga színű, nap felőli oldala világos piros, ropogós, savanykás ízű, zamatos, rövid kocsányú. Világos színe miatt, szállítás során könnyen foltosodhat.
Vega sárga húsú cseresznye felhasználása:
frissen fogyasztva, konzervipari célokra, befőttnek.
Vega sárga húsú cseresznye termőképessége:
biztonságosan, rendszeresen terem.
Vega sárga húsú cseresznye társneve:
Fertődi borostyán.