Arlet alma származása:
Svájci származású, Bernard Krapf nemesítette a Golden Delicious alma és az Idared alma fajták keresztezésével. 1989-ben szabadalmaztatta.
Arlet alma érési ideje:
szeptember elején, közepén szedik. február végégig eltartható.
Arlet alma gyümölcse:
közepes vagy nagy méretű, kb 170-200 gramm, gömbölyű, enyhén nyújtott formájú, csészéje enyhén rozsdás színű, felülete bordázott, héja sárga, zöldessárga színű, fénylő, húsa lédús, roppanó, krémszínű,magas cukortartalmú, zamatos.
Arlet alma hajtásrendszere:
fája közepes növekedésű.
Arlet alma termőképessége:
rendszeresen és bőven terem.
Arlet alma kártevői, betegségei:
hajlamos a túlérésre és hullásra, tűzelhalásra rezisztens.
Arlet alma hasonnevei:
Swiss Gourmet