Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Bergeron kajszi
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-03 12:38:18
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Bergeron kajszi származása:bergeron kajszi


Bergeron kajszi származása:bergeron kajszi


Franciaországból, M.Bergeron találta 1920-ban. Magyarországon 1987-ben nyert állami minősítést.
 

Bergeron kajszi érési ideje:

12 nappal a [Magyar kajszi]t követően érik. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas.
 

Bergeron kajszi gyümölcse:

valamivel kisebb mint a Magyar kajszié, kissé megnyúlt gömb alakú, héja narancssárga, a napos oldalon élénkpiros színű, tetszetős. Húsa narancssárga, kemény, kiváló ízű.
 

Bergeron kajszi hajtásrendszere:

feltörő növekedésű, közepesen sűrű koronát nevel.
 

Bergeron kajszi termőképessége:

korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem.
 

Bergeron kajszi kártevői, betegségei:

a téli lehüléseket kiválóan tűri, sarka vírusra, moníliás hajtáshervadásra és gnomóniás levélfoltosságra fogékony.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve