Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Ceglédi bíborkajszi
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-03 22:45:03
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Ceglédi bíborkajszi származása:cegledi-bibor-kajszi


Ceglédi bíborkajszi származása:cegledi-bibor-kajszi


1953-ban szelektálták Izsákon, Nyujtó Ferenc és munkatársai. Az egész országban elterjedt, az ültetvények területének 6%-át adja.
 

Ceglédi bíborkajszi érési ideje:

a [Magyar kajszi]val együtt, vagy 1-2 nappal korábban érik.

Ceglédi bíborkajszi gyümölcse:

nagy méretű, megnyúlt alakú, oldalról lapított. Narancssárga alapszínű, amin élénkpiros fedőszín van a gyümölcs 30-50%-án. Húsa narancssárga színű, rostos, bőlevű, ízletes.

 

Ceglédi bíborkajszi hajtásrendszere:

erős növekedésű, nagyméretű, szétterülő koronát nevel.

 

Ceglédi bíborkajszi termőképessége:

korán termőre fordul, nagy termésekre hajlamos fajta.
 

Ceglédi bíborkajszi felhasználása:

friss fogyasztásra és befőtt készítésre is kiváló.
 

Ceglédi bíborkajszi kártevői, betegségei:

a sarka vírusra nem fogékony, rákosodásra hajlamos.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve