Pálmafélék családjába tartozik.
A datolya származása:
i.e. 6000 környékén jelenthetett meg a közép-keleti régióban
A datolya előfordulása:
nagy ültetvények Afrikában vannak, de Európán belül Spanyolországban is terem.
A datolya jótékony hatása:
- energiapótló
- köptető
- tápláló
- ásványi anyagokban gazdag
- roboráló
- cukrokban, A, B1, B2, C és D vitaminban, foszforban, kalciumban, vasban, magnéziumban, rokstokban gazdag
- vérszegénység, gyengeség, szellemi kimerültség esetén
A datolya fogyasztása:
nyersen, aszalva, gyümölcssalátának, szárnyasok, halak mellé
A datolya energiaértéke:
Átlagos energiaértéke 100 grammban:
- 117 kcal
- fehérje: 1.0 g
- szénhidrát: 29 g
- zsír: 0.0 g
- rost: 0.3 g