Delgollune alma származása:
Golden Delicious alma és a [Lundbytorp alma]? keresztezésével állították elő a hatvanas években.
Delgollune alma érési ideje:
Szeptember utolsó napjaiban és október elején szedhető. Több menetben szedik. Novembertől februárig fogyasztható.
Delgollune alma előfordulása:
Franciaországban, és már Európa többi országaiban is.
Delgollune alma gyümölcse:
nagy méretű, csonkakúp alakú,fénylőpiros, héja rágós, húsa közepes szilárdságú.
Delgollune alma felhasználása:
fogyasztásra és konyhai célokra is.
Delgollune alma hajtásrendszere:
fája erős majd középerős növekedésű, sűrű koronával, vesszei vastagok.
Delgollune alma termőképessége:
jó termőképességű, és középkésőn fordul termőre.
Delgollune alma kártevői, betegségei:
a varasodásra és a lisztharmatra kevéssé fogékony.