Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Dr. Guyot Gyula körte
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-06 11:33:55
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Dr. Guyot Gyula körte származása: dr guyot gyula korte


Dr. Guyot Gyula körte származása: dr guyot gyula korte


Franciaországból származik, ott nagy arányban termesztik. Hazánkban régóta termesztik, de eléggé kiszorult a termesztésből.
 

Dr. Guyot Gyula körte érési ideje:

a [Clapp kedveltje körte] és  a [Vilmos körte] között érik, augusztus második felében.
 

Dr. Guyot Gyula körte előfordulása:

igényes az ökológiai körülményekre, a jó tápanyag- és vízgazdálkodású, meleg, védett fekvésben érzi jól magát.
 

Dr. Guyot Gyula körte gyümölcse:

gyümölcsének mérete 200 és 270g között mozog, alakja megnyúlt, széles, héja sima, vékony, érett állapotban szalmasárga színű, napos oldalán pirosas. A kocsánynál vállas, ami egyik megkülönböztető jegye a [Vilmos körte]től.  A gyümölcshús fehér, olvadó, nem olyan illatos, fűszeres fajta, mint a [Vilmos körte].
 

Dr. Guyot Gyula körte hajtásrendszere:

gyenge növekedésű, kis koronát nevel.
 

Dr. Guyot Gyula körte termőképessége:

korán termőre fordul, kis koronája miatt fajlagos terméshozama igen magas.
 

Dr. Guyot Gyula körte felhasználása:

frissen és ipari feldolgozásra is alkalmas.
 

Dr. Guyot Gyula körte kártevői, betegségei:

varasadásra nem fogékony, szellős ritka koronája miatt a körtelevélbolha is csak kismértékben károsítja.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve