Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Göcseji zamatos szőlő
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-07 08:43:24
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Göcseji zamatos szőlő származása:gocseji zamatos szolo


Göcseji zamatos szőlő származása:gocseji zamatos szolo


1959-ben állították elő a [Kékmedoc szőlő] és az [Eger l szőlő] keresztezésével Egerben. Előállítói Csizmazia József és Bereznai László.
 

Göcseji zamatos szőlő érési ideje:

szeptember második felében érik.
 

Göcseji zamatos szőlő gyümölcse:

fürtje éretten közepes méretű, vállas, tömött. Bogyója kicsi vagy közepes méretű, színe fehéressárga, héja vékony, lédús, ropogós, íze muskotályos.
 

Göcseji zamatos szőlő hajtásrendszere:

tőkéje közepesen erős növekedésű, vesszői ritkán állnak, közepes vastagságúak, ízközük hosszú, sárgásbarna színű. Levele közepes nagyságú, vagy nagy méretű, vékony, világoszöld színű, fénye tompa.
 

Göcseji zamatos szőlő termőképessége:

bőtermő
 

Göcseji zamatos szőlő kártevői, betegségei:

rothadásra kissé hajlamos, peronoszpórával és a lisztharmattal szemben jól ellenáll.
 

Göcseji zamatos szőlő bora:

finom savú, muskotályos, harmonikus.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve