Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Mandulakajszi
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-07 09:47:52
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Mandulakajszi származása:

Vadkajszi magonc. Magyar származású. 1954-ben szelektálta Nyújtó Ferenc. Mandulakajszi


Vadkajszi magonc. Magyar származású. 1954-ben szelektálta Nyújtó Ferenc. Mandulakajszi


 

Mandulakajszi érési ideje:

Július második felében érik.
 

Mandulakajszi előfordulása:

országszerte termeszthető.
 

Mandulakajszi gyümölcse:

nagy méretű, oldalról lapított, mandulára emlékeztetve, héja világos narancssárga színű, nap érte oldala pirosabb, pontozott, húsa közepes keménységű, világos narancssárga színű, bőlevű, zamatos.
 

Mandulakajszi felhasználása:

főleg befőttnek, de nyers fogyasztásra és lekvár készítésre is.
 

Mandulakajszi hajtásrendszere:

fája közepes erősségű, felfelé törő.
 

Mandulakajszi termőképessége:

részben öntermékeny. közepes termőképességű, korán termőre fordul, rendszeresen terem.
 

Mandulakajszi kártevői, betegségei:

fagytűrése kiváló, moníliára és levélfoltosságra érzékeny, sharka vírusra közepesen.
 

Mandulakajszi pollenadója:

Magyar kajszi.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve