Paulus cseresznye származása:
Brózik Sándor és Apostol János nemesítette, a Bigarreau Burlat cseresznye és a Stella cseresznye keresztezésével állították elő. Államilag elismert árufajta.
Paulus cseresznye érési ideje:
június 10-12-e körül érik. Virágai középkorán nyílnak.
Paulus cseresznye gyümölcse:
termése nagy méretű, átmérője 26 mm, 7-9 gramm tömegű, kissé lapított gömb alakú, fénylő héjú, bordópiros színű, húsa sötétpiros színű, kemény, kellemes ízű, édes-savanykás ízű.
Paulus cseresznye felhasználása:
friss fogyasztásra és konzervipari célra.
Paulus cseresznye hajtásrendszere:
Fája középerős-erős növekedésű, kúp alakú.
Paulus cseresznye termőképessége:
Bőtermő. Öntermékeny.
Paulus cseresznye kártevői, betegségei:
gyümölcsrepedésre kevésbé hajlamos.
Paulus cseresznye hasonnevei:
Pál cseresznye.