Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Pölöskei muskotály szőlő
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-07 12:33:26
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Pölöskei muskotály szőlő származása:poloskei muskotaly szolo


Pölöskei muskotály szőlő származása:poloskei muskotaly szolo


A [Zala gyöngye szőlő] és ([Gloria Hungariae szőlő]  x [Erzsébet királynő emléke szőlő]) keresztezésével Szegedi Sándor nemesítette 1967-ben Kecskeméten.
 

Pölöskei muskotály szőlő érési ideje:

szeptember közepén érik.
 

Pölöskei muskotály szőlő előfordulása:

főként házikertekben lugas szőlőnek használt fajta.
 

Pölöskei muskotály szőlő gyümölcse:

fürtje éretten igen nagy, vállas, laza, a fürtkocsánya igen vastag. Bogyója középnagy, megnyúlt, gömbölyű, sárgászöld, hamvas, héja vastag és rágós, húsa ropogós, édes és finom muskotályos.
 

Pölöskei muskotály szőlő hajtásrendszere:

tőkéje igen erősen nő, vesszeje egyenes, közepesen vastag, világosbarna színű, hosszú ízközzel. Levele nagy, kerek, erősen tagolt, karéjos, karéjainak száma 5. Felülete hullámos, kissé hólyagos, fényes, nem zsíros, haragoszöld, nehezen szakadó, fonákja molyhos, a fő ereken szőrös, erezete zöld. Őszi Iombszíne sárga, zöld foltokkal.
 

Pölöskei muskotály szőlő kártevői, betegségei:

Az aszályt jól tűri. Lombrezisztenciája a peronoszpórával es a lisztharmattal szemben kiválló.  Bogyói nem rothadnak. Környezetkímélő szőlőtermesztésre alkalmas.

Kapcsolódó szócikkek:


 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve