Sándor cseresznye származása:
államilag elismert fajta. Brózik Sándor és Apostol János nemesítette. A Bigarreau Burlat cseresznye és a Stella cseresznye fajták keresztezésével állították elő.
Sándor cseresznye érési ideje:
május végén-június első napjaiban érik.
Sándor cseresznye előfordulása:
napos, alacsony hőmérsékletű területeket, mélyrétegű vályogtalajokat kedveli.
Sándor cseresznye gyümölcse:
közepes nagyságú, tömege 6-7 gramm körüli, 24-25 mm átmérőjű, megnyúlt gömb alakú, sötétbordó színű, édes-savanykás.
Sándor cseresznye felhasználása:
friss fogyasztásra.
Sándor cseresznye hajtásrendszere:
fája ritka ágrendszerű, feltörekvő, koronája laza kúp alakú.
Sándor cseresznye termőképessége:
rendszeresen és bőven terem. Öntermékeny.
Sándor cseresznye kártevői, betegségei:
túlkötődésre hajlamos. Moníliára és nekrotikus levélfoltosságra fogékony.
Sándor cseresznye jó pollenadója:
a Bigarreau Burlat cseresznyenek.