Bigarreau Burlat cseresznye származása:
Franciaországból származik. Brózik Sándor honosította. 1971 óta államilag elismert.
Bigarreau Burlat cseresznye érési ideje:
május végén, június elején érik.
Bigarreau Burlat cseresznye gyümölcse:
középes méretű, átlag 22-24 mm, sötétbordó színű, fényes, széles, tompa kúp alakú, a hasi varratnál lapított, enyhén kiemelkedő bordával, kellemes édes-savas ízű, lédús, magvaváló, közepes keménységű, húsa kissé ropogós, tömött.
Bigarreau Burlat cseresznye felhasználása:
frissen fogyasztva
Bigarreau Burlat cseresznye hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, fája hatalmas, kemény metszést igényel.
Bigarreau Burlat cseresznye kártevői, betegségei:
cseresznyelégy nem károsítja.
Bigarreau Burlat cseresznye terméképessége:
bőven terem.
Bigarreau Burlat cseresznye pollenadói:
Van cseresznye, Valerij Cskalov cseresznye, Szomolyai fekete cseresznye, [Münchenbergi korai cseresznye]?.