Török Bálint alma származása:
vadalma magonc. Ismeretlen eredetű, német és magyar eredetűnek is mondják.
Török Bálint alma érési ideje:
téli alma, szeptember végén szüretelik, és novembertől februárig fogyasztható. Jól szállítható, könnyen eltartható.
Török Bálint alma előfordulása:
házikerti termesztésű, nyirkosabb kötöttebb talajt kedveli, a szárazságot nem bírja.
Török Bálint alma gyümölcse:
nagy vagy igen nagy méretű, lapos gömbölyű, felülete sima, fényes, sárgászöld alapszínű, nap érte fele barnás-vérpiros. Húsa vöröses, roppanó, bőlevű.
Török Bálint alma felhasználása:
elsőrendű a piaci és háztartási felhasználása, másodrendű az asztali.
Török Bálint alma hajtásrendszere:
fája erőteljes növekedésű, koronája terebélyes,
Török Bálint alma termőképessége:
jól termékenyül, bőven terem de termésingadozásra hajlamos.
Török Bálint alma kártevői, betegségei:
edzett fajta, betegségekkel szemben ellenálló.
Török Bálint alma hasonnevei:
Török Bálint, Stettini piros, Jankováci jeges alma, Weinling, Türkischer Weinling, Rother Stettiner, Annaberger, Malerapfel, Rubiner, Rother Bietingheimer, Rother Zwiebelapfel, Rostocker, Vineuse rouge d hiver, Seigneur d hiver, Rouge de Stettin.