Akane alma származása:
Jonathan alma és a [Worcester Pearmain alma]? keresztezésével állították elő 1937-ben, Japánban.
Akane alma érési ideje:
augusztus végén szedhető , s augusztus szeptemberben fogyasztható. minőségét októberig őrzi meg.
Akane alma gyümölcse:
közepes méretű, kb 130-140 gramm, gömbölyű, kissé kúpos, sárga alapszínnel, kárminpiros fedőszínnel. Fehér húsú, roppanó, bőlevű. Szállítást jól tűri.
Akane alma hajtásrendszere:
fája gyenge növekedésű, gyenge elágazási hajlammal, sűrűn kopaszodik.
Akane alma termőképessége:
jó.
Akane alma kártevői, betegségei:
hullásra nem hajlamos, nyomásra nem érzékeny. lisztharmatra és venturiás varasodásra csak kicsit érzékeny.
Akane alma hasonnevei:
Primrouge