Alba szamóca származása:
Olaszországban, 1997-ben Casenában nemesítették a [Tudla]? és Honeoye szamóca fajták keresztezésével. Észak-Olaszország fő termesztett szamóca fajtája.
Alba szamóca érési ideje:
kórai érésű, április közepétől május közepéig terem.
Alba szamóca előfordulása:
jó vízelvezetéssel bíró homokos talajt szereti, fóliában és szárazföldön is egyaránt terem. jól tűri a fagyokat. könnyen szedhető.
Alba szamóca gyümölcse:
nagyon nagy méretű, egyöntetű alakú, hosszúkás, húsa kemény, piros színű, csillogó, jó ízű.
Alba szamóca hajtásrendszere:
bokra közepes sűrűségű, levelei világoszöld színűek, sok inda van rajta.
Alba szamóca felhasználása:
Frissen fogyasztják és közvetlen értékesítik is.
Alba szamóca termőképessége:
nagy termőképességű.