Angold alma származása:
Csehországból származik, [Antonovka alma]? és a Golden Delicious alma keresztezésével állították elő.
Angold alma érési ideje:
szeptember végén érik. februárig eltartható.
Angold alma gyümölcse:
nagyon nagy méretű, kissé lapított és vállas, felülete enyhén bordázott. Sárgás alapszínét a felület 50%-án világospiros fedőszín fedi, amely sötétebb csíkokkal és sávokkal tarkított. Rövid, vastag kocsányú. Húsa zöldessárgás színű, kemény roppanó, leveses, savas.
Angold alma felhasználása:
lé- és sűrítmény készítésre, konyhai célokra.
Angold alma hajtásrendszere:
Gyenge növekedésű.
Angold alma termőképessége:
Bőtermő és rendszeresen terem.
Angold alma kártevői, betegségei:
betegséggekkel szemben ellenálló,varasodást megelőzve egy-két permetezés indokolt lehet.