Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Attila szőlő származása:attila szolo

Kocsis Pál állította elő 1917-ben Kecskemét-Katonatelepen a Rosa menna di Vacca és Mathiász Jánosné muskotályfajták keresztezésével. 1973-ban államilag minősített fajta.
 

Attila szőlő érési ideje:

szeptember második dekádjában érik.
 

Attila szőlő gyümölcse:

fürtje éretten nagy, vállas, laza, a fürtkocsánya hosszú, pirosas, középvastag, egyenletesen vastagodó, a fürtnyele hosszú. Bogyója nagy, megnyúlt, fehéressárga, mintázatlan, feltűnően hamvas, héja középvastag és olvadékony, húsa ropogós és finom muskotályos.
 

Attila szőlő hajtásrendszere:

tőkéje erősen fejlődő, kevés és félmereven álló vesszőt nevel. Vesszeje vastag, lapított, világosbarna, enyhén lilás árnyalattal, a csomónál sötétebb, csupasz, hamvas, sötétbarna csíkokkal mintázott. Levele középnagy, ötszögletű, szép formájú, osztott, karájainak száma 5, felülete kiterített, világoszöld, szövete kemény, merev, könnyen szakadó, alig fényes, tapintása nem zsíros, felülete hólyagos, csupasz, fonáka szőrösödő és pókhálós, erezete részben vörös. Őszi lombszíne sárga.
 

Attila szőlő termőképessége:

közepes időben fordul termőre, jól termékenyül és nagy termőképességű.
 

Attila szőlő kártevői, betegségei:

rothadásra kissé, gombás betegségekre érzékeny.
 

Attila szőlő hasonnevei:

Lord Rothhermere, Ropogós muskotály, Téli muskotály.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve