Attila szőlő származása:
Kocsis Pál állította elő 1917-ben Kecskemét-Katonatelepen a Rosa menna di Vacca és Mathiász Jánosné muskotályfajták keresztezésével. 1973-ban államilag minősített fajta.
Attila szőlő érési ideje:
szeptember második dekádjában érik.
Attila szőlő gyümölcse:
fürtje éretten nagy, vállas, laza, a fürtkocsánya hosszú, pirosas, középvastag, egyenletesen vastagodó, a fürtnyele hosszú. Bogyója nagy, megnyúlt, fehéressárga, mintázatlan, feltűnően hamvas, héja középvastag és olvadékony, húsa ropogós és finom muskotályos.
Attila szőlő hajtásrendszere:
tőkéje erősen fejlődő, kevés és félmereven álló vesszőt nevel. Vesszeje vastag, lapított, világosbarna, enyhén lilás árnyalattal, a csomónál sötétebb, csupasz, hamvas, sötétbarna csíkokkal mintázott. Levele középnagy, ötszögletű, szép formájú, osztott, karájainak száma 5, felülete kiterített, világoszöld, szövete kemény, merev, könnyen szakadó, alig fényes, tapintása nem zsíros, felülete hólyagos, csupasz, fonáka szőrösödő és pókhálós, erezete részben vörös. Őszi lombszíne sárga.
Attila szőlő termőképessége:
közepes időben fordul termőre, jól termékenyül és nagy termőképességű.
Attila szőlő kártevői, betegségei:
rothadásra kissé, gombás betegségekre érzékeny.
Attila szőlő hasonnevei:
Lord Rothhermere, Ropogós muskotály, Téli muskotály.