Auxerrois szőlő származása:
Nevét minden bizonnyal Burgundia északi része és Champagne között elterülő Auxerrois grófságtól kapta. A [Pinot bianc szőlő]? fajtával rokon, korábban ennek az alfajtájának tekintették.
Auxerrois szőlő érési ideje:
Szeptember második felében szüretelhető.
Auxerrois szőlő előfordulása:
Elsősorban Franciaországban és Németországban ismerik.
Auxerrois szőlő gyümölcse:
Fürtje középnagy, közepesen tömött. A bogyók világossárga színűek, közepes méretűek, kissé megnyúlt gömbölyűek.
Auxerrois szőlő hajtásrendszere:
Tőkéje erős növekedésű. Levele a [Pinot bianc szőlő]?ére hasonlít.
Auxerrois szőlő termőképessége:
kicsi, hozama ingadozó.
Auxerrois szőlő kártevői, betegségei:
Viszonylagos fagytűrése kielégítő, de a virágzáskori időjárásra nagyon érzékeny. Rothadásra hajlamos fajta.
Auxerrois szőlő bora:
beérési mustfoka a nagy minőséget adó fajtákénál szerényebb. Bora a [Pinot bianc szőlő]?-jéhez képest valamivel testesebb és illatban is gazdagabb.