Batul alma származása:
Erdélyből származik, Maros menti vidékről. Létezik piros, fehér, zöld, selyem, tüzes és mosolygó batul változata.
Batul alma érési ideje:
Szeptember második felében szedhető. Hűvösben február végéig tárolható.
Batul alma előfordulása:
kiskertekbe ajánlott fajta.
Batul alma felhasználása:
inkább fogyasztásra, süteménynek, kompótnak nem alkalmas.
Batul alma gyümölcse:
közepes méretű, alakja lapított gömb, héja kissé zsíros, zöldessárga színű, nap érte oldalát piros fedőszín borítja. Zamatos, bőlevű, üdén savanykás téli alma.
Batul alma hajtásrendszere:
fája erőteljes növekedésű, sűrű koronával, gömb alakú. Levelei közepes méretűek, fényesek, zöld színűek.
Batul alma termőképessége:
későn fordul termőre, de akkor bőven terem. Alternanciára hajlamos.
Batul alma kártevői, betegségei:
gombabetegségek nem károsítják, hullásra hajlamos.
Batul alma hasonnevei:
Narancsalma, Üvegalma.