Blauburger szőlő származása:
Ausztriából származik, Müllner állította elő a Kékoportó szőlő és a Kékfrankos szőlő keresztezésével. 1993-óta államilag elismert fajta.
Blauburger szőlő érési ideje:
szeptember második felében szüretelhető.
Blauburger szőlő előfordulása:
Egri borvidéken, Egri és a Kunsági borvidék Kiskőrösi körzetében termesztik.
Blauburger szőlő gyümölcse:
fürtje éretten közepes nagyságú, tömött, kúp alakú. Bogyója kis méretű, gömbölyű, kékesfekete színű, hamvas, héjuk vékony és rágós, lédús.
Blauburger szőlő hajtásrendszere:
tőkéje erős növekedésű, vesszeje ritka, világosbarna, vastag, ízközük hosszú. Levele nagy méretű, sötétzöld színű, vastag, szövete bőrszerű, felülete sima, alig tagolt.
Blauburger szőlő termőképessége:
közepes
Blauburger szőlő kártevői, betegségei:
rothadásra nem hajlamos.
Blauburger szőlő bora:
finom csersavtartalmú, fűszeres, íze harmonikus, a [Kékfrankos]?nál lágyabb, Primőr bort készítenek belőle. Az Egri Bikavért adó nyolc vörösbor egyike.