Budai domokos alma származása:
vadalma magonc. A XX. század elején állította elő Budai János a Téli arany parmen alma és a Jász vadóka tájfajta keresztezésével.
Budai domokos alma érési ideje:
október elején szüretelik, és decembertől márciusig fogyasztható. Szakaszosan terem.
Budai domokos alma előfordulása:
Tiszántúlon.
Budai domokos alma gyümölcse:
közepes nagyságú, lapított, zöldes narancssárgás alapszínű, amit barnás-piros csíkozottság fed. Húsa fehér színű, omlós, bőlevű, fűszeres, illata középerős.
Budai domokos alma hajtásrendszere:
levele közepes nagyságú, vesszei vastagok, sötétbarnák, koronája széthajló, sűrű.
Budai domokos alma termőképessége:
későn termőre fordul.
Budai domokos alma kártevői, betegségei:
betegségekkel szemben ellenálló, lisztharmattal szemben pedig mérsékelten ellenállónak tekinthető. Nem hulló fajta, nyomásra nem érzékeny.