Búzával érő alma származása:
vadalma magonc. ősi, ismeretlen eredetű magyar fajta. Hazánkban régen széleskörűen ültették.
Búzával érő alma érési ideje:
július elején, közepén érik. Búzaaratás idején szüretelik.
Búzával érő alma előfordulása:
főleg az Alfölden, de máshol is termeszthető.
Búzával érő alma gyümölcse:
közepes nagyságú, gömbölyű, héja enyhén viaszos, hamvas, barnáspirossal mosott, húsa közepes keménységű, lédús.
Búzával érő alma felhasználása:
nyersen fogyasztva, konyhai célokra ajánlották.
Búzával érő alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, koronája szétterülő.
Búzával érő alma termőképessége:
jól terem, termőre fordulása késői.
Búzával érő alma kártevői, betegségei:
igénytelen fajta, betegségekkel szemben ellenálló.