Chardonnay szőlő származása:
francia eredetű fajta
Chardonnay szőlő érési ideje:
szeptember első felében érik.
Chardonnay szőlő gyümölcse:
fürtje kis méretűi, hengeres alakú, kissé vállas, közepesen tömött. Bogyói kicsik, formára gömbölyűek, fehéreszöld színűek fekete pontokkal, héja vastag, lédús.
Chardonnay szőlő hajtásrendszere:
tőkéje közepes erősségű, vesszeje viszonylag nagy számú, közepes vastagságú, barnássárga színű, középhosszú ízközű, a rügyek közepes nagyságúak, hegyesedők, pókhálósan szőrösek. Levele közepes nagyságú, formája kerek, szövete vékony, erős, színe fűzöld, felülete sima.
Chardonnay szőlő termőképessége:
nem bőven termő, másodtermést alig hoz.
Chardonnay szőlő kártevői, betegségei:
rothadásra érzékeny.
Chardonnay szőlő hasonnevei:
Chardonnay blanc, Pinot blanc Chardonnay, Morillon blanc, Weisscr Klawner, Ronci bilé
Chardonnay szőlő bora:
kemény karakterű, ízre finom savérzetű, fajtajelleges zamatú, telt, kiváló pezsgőalap, de csemegebort is készítenek belőle.