Csengődi meggy származása:
Apostol János szelektálta Csengőd- Akasztó vidékén található un. Bosnyák meggyek közül. 1990-ben minősítették, s a választékbővítő fajtákhoz tartozik.
Csengődi meggy érési ideje:
június második hetétől kezdődően elhúzódóan érik.
Csengődi meggy gyümölcse:
mérete kicsi, kőmagja viszonylag nagy, színe sötétbordó, húsa középkemény, erősen festőlevű, íze savas, kocsánya hosszú, a gyümölcse a kocsánytól nem válik el szárazon.
Csengődi meggy hajtásrendszere:
ágrendszere feltörő, majd termőkorban széthajló.
Csengődi meggy felhasználása:
konzervipari célfajta, elsősorban légyártásra és élelmiszerszínezésre alkalmas.
Csengődi meggy kártevői, betegségei:
ellenálló a blumeriellás levélfoltossággal és moníliával szemben.
Csengődi meggy termőképessége:
későn terem, de igen bőtermő