Húsvéti rozmaring alma származása:
Hazai származású fajta, nevét onnan kapta, hogy még húsvét táján is kapható a piacokon. Az Entz rozmaring-gal azonos vagy ahhoz nagyon közel álló fajta.
Húsvéti rozmaring alma érési ideje:
október elején vagy közepén szedhető, decembertől júniusig fogyasztható.
Húsvéti rozmaring alma előfordulása:
Szabolcs megye és a Duna Tisza köze.
Húsvéti rozmaring alma gyümölcse:
középnagy, kissé megnyúlt, alapszíne zöldessárga, napos oldalán halványpiros pírrel. Húsa kemény, jó ízű, héja zsíros tapintású. Egyik legjobban tárolható fajta. Ütődés esetén sárga színe megsötétedik, megbarnul.
Húsvéti rozmaring alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, koronája nagy.
Húsvéti rozmaring alma termőképessége:
bőven de szakaszosan terem.
Húsvéti rozmaring alma kártevői, betegségei:
betegségekre ellenálló.