Jonadel alma származása:
A Jonathan alma és a [Delicious alma]? hibridje. 1958-ban állították elő USA-ban.
Jonadel alma érési ideje:
szeptember közepén, végén szedik. Októbertől áprilisig fogyasztható. Virágzása középidejű.
Jonadel alma előfordulása:
házikerti termesztésre ajánlott.
Jonadel alma felhasználása:
étkezési célra.
Jonadel alma gyümölcse:
nagy méretű, 150 gramm átlagtömeggel, héja viaszos, világospiros színű, tömött húsú, kicsit édes.
Jonadel alma hajtásrendszere:
fája középerős növekedésű, felfelé törő koronával.
Jonadel alma termőképessége:
jól és rendszeresen terem.
Jonadel alma kártevői, betegségei:
lisztharmatra alig érzékeny, érés előtt erősen hullik.
Jonadel alma porzófajtái:
Golden Delicious alma és a Staymared alma