Jonathan alma származása:
Amerikában bukkantak rá, az 1800as évek elején, valószínűleg Esopus Spitzenberg. Európába az 1880-as évek körül került.
Jonathan alma érési ideje:
szeptember végétől egészen október végéig szedik.
Jonathan alma előfordulása:
az egész világon elterjedt. Hazai gyümölcseink kétharmadát ez az almafajta teszi ki. Legjobban Szabolcs-Szatmár megyében terem.
Jonathan alma Gyümölcse:
kis méretű, tetszetős színű és alakú, kellemes zamatú, bő levű.
Jonathan alma felhasználása:
konyhai célokra és a szesziparnak is alkalmas.
Jonathan alma hajtásrendszere:
fája középerős növekedésű.
Jonathan alma termőképessége:
rendszeresen és bőven terem.
Jonathan alma kártevői, betegségei:
a lisztharmat könnyen megtámadja, a gyümölcshúsa barnulásra hajlamos, héja pedig foltosodik.