K 3 szőlő származása:
Kurucz András és Kwaysser István az Ezerjó szőlő és az Olasz rizling szőlő keresztezésével 1951-ben állították elő. Fajtahibrid.
K 3 szőlő érési ideje:
Későn érik, átlagos években október elején szüretelhető.
K 3 szőlő előfordulása:
Jelenleg Bács-Kiskun és Veszprém megyében ideiglenesen engedélyezett fajta.
K 3 szőlő gyümölcse:
Fürtje kicsi, vállas, viszonylag laza. Bogyói kicsik, gömbölyűek, zöldessárgák, üvegesen áttetszők, alig hamvasak, vékony héjúak, lédúsak.
K 3 szőlő hajtásrendszere:
Tőkéje középerős növekedésű. Levele kicsi, kerekded, alig tagolt, fűzöld színű, széle csipkés-fűrészes, sekélyen és sűrűn bemetszett, finom szövetű, sima felületű, fonáka gyapjas. Levélerei zöldek, serteszőrösek, tövük vörös színeződésű. Hosszúmetszést és időben elvégzett zöldmunkákat igényel.
K 3 szőlő termőképessége:
bőtermő.
K 3 szőlő kártevői, betegségei:
Viszonylagos fagytűrése közepes, kissé rothad.
K 3 szőlő bora:
szép illatú és zamatú, finom savösszetételű, testes, jó minőségű.