Kenézi piros alma származása:
Vadalma magonc.
Kenézi piros alma érési ideje:
őszi-téli alma, október végén, november elején érik.
Kenézi piros alma előfordulása:
főként hegyvidéken termesztik, folyók mentén.
Kenézi piros alma gyümölcse:
lapos gömb alakú, héja szívós, sima, fényes, zöldessárga színű, nap érte oldala vérpirossal mosott. Húsa fehér színű, zöldes erekkel, tömött, roppanó, bőlevű, enyhén savanykás, kellemes ízű, kissé fűszeres.
Kenézi piros alma felhasználása:
főleg piaci alma, és konyhai felhasználásra is.
Kenézi piros alma hajtásrendszere:
fája mérsékelt növésű, koronája terjedelmes, vesszői rövidek, vagy közepes hosszúságúak, levelei nagyok, molyhosak.
Kenézi piros alma termőképessége:
középkorán fordul termőre, gazdagon terem, alternál.
Kenézi piros alma kártevői, betegségei:
betegségekkel szemben jól ellenáll.