Korai pipacsmeggy származása:
A Pándy meggy és a Császár meggy hibridje. Maliga Pál nemesítette. Államilag elismert fajta.
Korai pipacsmeggy érési ideje:
június 12-15. körül érik, és akár 2-3 hétig is fán tartható.
Korai pipacsmeggy előfordulása:
Átlagos vízigényű, napos helyet szereti.
Korai pipacsmeggy gyümölcse:
középnagy (4-5 gramm), gömbölyű, a kocsány felől kissé nyomott, tűzpiros színű, húsa enyhén áttetsző, a többi pipacsmeggytől eltérően édes-savas ízű, lédús, finoman rostos. Kocsánya középhosszú, 10-20 százalékban pálhaleveles. Gépi betakarításra is alkalmas, mivel éretten szárazon válik a kocsánytól.
Korai pipacsmeggy hajtásrendszere:
fája középerős növekedésű, szétterülő ágrendszerű, koronája gömbszerű és sűrű. Rendszeres metszést és kézi betakarítást igényel.
Korai pipacsmeggy felhasználása:
frissen fogyasztva, cukrászipari fajta, külföldi cukrászipari igény esetén export áruültetvényekbe is javasolható.
Korai pipacsmeggy termőképessége:
bőtermő.