Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Kossuth szőlő származása:

Stark szőlője néven is ismert fajta. Természetes beporzásból származó magonc, amelyet Stark Adolf nevelt fel. Valószínűleg a Madleine angevin, a Muscat Lierval és a Duc of Buccleuch fajták természetes hibridje.
 

Kossuth szőlő érési ideje:

Évjárattól függően augusztus végén, szeptember elején érik.
 

Kossuth szőlő előfordulása:

Házikerti fajta, elszórtan többfelé előfordul. Nem túl igényes, de bogyói hamar túlérnek, nem állóképesek, a szállítást nem bírják.
 

Kossuth szőlő gyümölcse:

Fürtje nagy, gúla alakú vagy hengeres, közepesen tömött. Bogyójai nagy méretű, kissé ovális, ropogós, de ugyanakkor lédús, vékony héjú, zöldessárga színű, fűszeres ízű.
 

Kossuth szőlő hajtásrendszere:

Tőkéje középerős, helyenként gyenge növekedésű. Levele középnagy, ötszögletű, fűzöld, mélyen tagolt, vékony szövetű, oldalöblei mélyek, alapi részüknél kiszélesedők, nyíltak vagy záródóak, vállöble nyílt, gyakran patkó alakú. A levél széle fűrészes, mélyen és ritkán bemetszett, fonáka pókhálós. Erei, levélnyelei pirosaszöldek.
 

Kossuth szőlő termőképessége:

Bőven terem, termése tetszetős.

Kapcsolódó szócikkek:


 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve