Londoni Pepin alma származása:
angol származású, több száz éves fajta. 1831-ben nemesítették.
Londoni Pepin alma érési ideje:
október második felében szedhető, márciusig fogyasztható. középkorai virágzású.
Londoni Pepin alma előfordulása:
házikertekben termesztik.
Londoni Pepin alma gyümölcse:
középnagy nagy nagy méretű, lapított, bordás, sárgászöld színű, nap érte oldala barnáspiros. Húsa tömött, bőlevű, kellemes zamattal.
Londoni Pepin alma felhasználása:
desszertalmaként.
Londoni Pepin alma hajtásrendszere:
fája mérsékelt növekedésű, szétterülő koronával.
Londoni Pepin alma termőképessége:
közepes.
Londoni Pepin alma kártevői, betegségei:
Varasodásra, lisztharmatra fogékony. Szárazságot nehezen tűri. Nyomódásra érzékeny.
Londoni Pepin alma porzófajtái:
Téli arany parmen alma, Jonathan alma