Mathiász muskotály szőlő származása:
Mathiász János nemesítői műhelyéből származó kettőshasznosítású fajta. Szülőit pontosan nem ismerjük. A Munkátsy József fajtára nagyon hasonlít, egyik szülője vélhetően ez lehet.
Mathiász muskotály szőlő érési ideje:
Október közepén szüretelhető.
Mathiász muskotály szőlő előfordulása:
Tápanyagban gazdag talajt kíván.
Mathiász muskotály szőlő gyümölcse:
Fürtje nagy, vállas, közepesen tömött vagy laza. Bogyója közepes nagyságú, gömbölyded, sárgásfehér színű, olvadó húsú. Étkezési szőlőnek vastag, szívós héja miatt kevésbé felel meg.
Mathiász muskotály szőlő hajtásrendszere:
Tőkéje középerős növekedésű, fejlődésében könnyen visszaesik. Levele középnagy, szabálytalan alakú, középmélyen tagolt, többnyire 3 karéjú. A levél széle fűrészes-csipkés, mélyen bemetszett Felülete hólyagos, fonáka gyapjas. Ereinek töve piros.
Mathiász muskotály szőlő termőképessége:
Bőven terem, de túlterhelésre érzékeny, tökéit ezért csak mérsékelten ajánlatos terhelni
Mathiász muskotály szőlő kártevői, betegségei:
Viszonylagos fagytűrő képessége jó és rothadásra sem hajlamos.
Mathiász muskotály szőlő bora:
Bora muskotályos jellegű, kissé vékony, savas, asztali minőségű.