Mutsu alma származása:
a Golden Delicious alma és az [Indo alma]? hibridje. 1930-ban állították elő Japánban.
Mutsu alma érési ideje:
október elején érik, a Golden Delicious almat követően 6-8 nappal, és áprilisig fogyasztható. Virágzási ideje megegyezik a Golden Delicious alma fajtával.
Mutsu alma gyümölcse:
nagy méretű, 260 gramm körüli átlagtömeggel, gömbölyű, színe zöld, éretten sárga, sárgásfehér hússal, lédús, finom zamattal, ropogós. Jól tárolható.
Mutsu alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, koronája nagy, szétterülő.
Mutsu alma termőképessége:
bőtermő.
Mutsu alma kártevői, betegségei:
varasodásra kevésbé hajlamos. nyomódásra érzékeny.
Mutsu alma porzófajtái:
Golden Delicious alma, Idared alma és a Jonathan alma. Porzónak nem alkalmas.