Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Narancsízű csemegeszőlő származása: narancsizu csemegeszolo

A Chasselas Queen  Victoria  White és Szőlőskertek királynője muskotály szőlő keresztezési kombinációjával 1950-ben Szegedi Sandor állította elő Erős Jánossal, Kecskeméten.
 

Narancsízű csemegeszőlő érési ideje:

augusztus közepén érik.
 

Narancsízű csemegeszőlő  előfordulása:

Főleg házikertekben terjed.
 

Narancsízű csemegeszőlő gyümölcse:

Fürtje éretten nagy, kissé vállas vagy ágas, laza, a fürtkocsánya tartós, egyenletesen vastagodó, hosszú, középvastag.  A bogyója középnagy, gömbölyű, húsa sárga, pontozott, alig hamvas, puha, lédús, íze különlegesen finom.
 

Narancsízű csemegeszőlő hajtásrendszere:

tőkéje erőteljes növésű, közepes hajtásképzésű. Vesszeje fél mereven álló, csupasz, sárgásbarna, nódusznál sötétebb, középvastag középhosszu íz közökkel, kissé hamvas.  Levele közepnagy, szabálytalan alakú, hasadt vagy karéjos, fűzöld, hajlékony, fonákja csupasz, az erek kiemelkednek a levélszövetből. Őszi lombszíne fakó sárga.
 

Narancsízű csemegeszőlő kártevői, betegségei:

Rügyei fagyérzékenyek. A gombás betegségekre mérsékelten érzékeny, ezért gondos növényvédelmet kíván. Bogyói nem rothadnak, de túlérve érzékeny a rothadásra. Magnéziumhiányra levelei sárgulnak. A moly kevésbé karosítja.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve