Bezár [x]

Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Nero szőlő származása: nero szolo

A Seyve-Villard 12375 E.2 és a [Gárdonyi Géza szőlő]? keresztezéséből 1965-ben Csizmazia D. József es Bereznai László állították elő. 1993-ban kapott állami minősítést.
 

Nero szőlő érési ideje:

szeptember elején érik.
 

Nero szőlő előfordulása:

főként házikertekben.
 

Nero szőlő gyümölcse:

fürtje éretten középnagy, vállas, közepesen tömött, a fürtkocsánya középhosszú, egyenletesen vastag, barnás zöld színű, szívós. A bogyója középnagy, megnyúlt gömbölyű, sötétkék, hamvas, vékony, de szívós héjú, ropogós húsú, lédús, finom ízű, a bogyókocsány hosszú, a bogyóecset rózsaszín. Különleges értéke a magas resveratrol tartalma.
 

Nero szőlő hajtásrendszere:

tőkéje erőteljesen nő, vesszeje középbarna, egyenes, rövid vagy közepes ízközzel, a nódusznál sötétebb. Levele nagy, kerekded, karéjos, karéjainak száma 5, a csúcskaréj hegyesszögű. A levél felülete hullámos, sima, néha ráncos, sötétzöld, tompa, nem zsíros, fonákja az ereken szőrösödő. Erezete zöld, szövete puha, igen hajlékony, bőrszerű.
 

Nero szőlő kártevői, betegségei:

A szárazságot közepesen tűri.  A magnéziumhiányra érzékeny, peronoszpórával szembeni ellenállása kiemelkedő, járványos években a lisztharmat megfertőzi. Bogyói alig vagy nem rothadnak.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve