Nyári csíkos fűszeres alma származása:
ismeretlen eredetű.
Nyári csíkos fűszeres alma érési ideje:
nyári, őszi alma. augusztusban végén és szeptember elején szüretelhető, hűvösebb tájakon novemberben.
Nyári csíkos fűszeres alma előfordulása:
a száraz helyeket kivéve bárhol megterem.
Nyári csíkos fűszeres alma gyümölcse:
változó alakú, zömök tojásdad, vagy kúpos gömb alakú, szára középhosszú, vékony, héja hamvas, sima, fényes, szalmasárga színű, kármin-piros csíkokkal, piros bemosással. Húsa sárga, bőlevű, kellemesen fűszeres.
Nyári csíkos fűszeres alma felhasználása:
nyersen fogyasztva, csemege, asztali, piaci, háztartási alma, konyhai felhasználásra.
Nyári csíkos fűszeres alma hajtásrendszere:
fája edzett, koronája terebélyes, vesszei hosszúak, közepes vastagságúak, levelei középnagyok.
Nyári csíkos fűszeres alma termőképessége:
bőven terem, és jól termékenyül.
Nyári csíkos fűszeres alma kártevői, betegségei:
edzett fajta, betegségekre kevésbé fogékony.
Nyári csíkos fűszeres alma hasonnevei:
Sommer-Zimmptapfel, Rother Herbst Taubenapfel, Gestreifter Sommer Zimmptapfel, Pigeonett, Pigeonett commua, Pigeon rouge d’Automne, La Canelle.